Ga naar de inhoud

Uw huis waterdicht maken met het juiste beton

  • admin 

Sinds de oudheid bouwen mensen huizen voor hun schuilplaatsen die hen kunnen beschermen tegen een barre omgeving. Twee van de meest voorkomende bedreigingen van de omgeving zijn hitte en kou, vooral zonlicht en regen. Als het zonlicht is, hoeft het huis dat ons kan bedekken tegen direct zonlicht alleen een dak te hebben dat het licht kan afdekken. Aan de andere kant, als we het over regen hebben, dan zijn waterdichte daken en plafonds verplicht. Gelukkig is er een betonsoort genaamd beton ciré van Betonstunter die waterdicht is, zodat eventuele delen van de plafonds en daken die bedekt zijn met het beton niet door regenwater kunnen binnendringen.

 

Hoe breng je beton ciré aan om je huis waterdicht te maken?

Het aanbrengen van beton ciré is natuurlijk hetzelfde bij het aanbrengen van andere betonsoorten. Je hoeft het alleen aan te brengen op de delen die moeten worden bevestigd of gepleisterd, zoals bakstenen, spleten en stalen versterkingen. Het betekent dus dat we dit soort beton volledig kunnen toepassen om de plafonds of ons huis te maken of te versterken. Op die manier kan het regenwater, zelfs als het de dakpannen binnendringt, nog steeds niet door de plafonds dringen. Natuurlijk is het in dit geval ook beter om het dak ook waterdicht te maken door de betonnen ciré op het dak aan te brengen, vooral de openingen die meestal aanwezig zijn op het frame van het dak.

 

Is de woning 100% waterdicht na het aanbrengen van beton ciré?

Eerlijk gezegd is er geen garantie dat elk huis dat beton ciré heeft aangebracht 100% waterdicht is. Het hangt niet alleen af ​​van de gebruikte materialen, maar ook van de vaardigheden van degene die het toepast. Als we echter kijken naar de waterdichte eigenschappen van dit type beton, dan kunnen we er 99% zeker van zijn dat het gebruik van dit type beton om uw huis waterdicht te maken uw huis veel waterdichter maakt dan het gebruik van conventioneel beton.

 

Bron: https://www.betonstunter.nl/