Ga naar de inhoud

Voor welke gelegenheden koop je bloemen?

  • admin 

We worden vrolijk van bloemen en dat heeft een reden. Bloemen zorgen ten eerste voor een betere luchtkwaliteit in huis, ze ruiken lekker en ze zien er ook nog eens vrolijk uit. Zeker wanneer je kiest voor een mooie bos met kleurrijke bloemen. Je kunt ze dus ook prima cadeau geven en voor iedere gelegenheid is er wel een geschikt boeket of bos uit te zoeken. Wil je weten voor welke gelegenheden je ze kunt kopen? Lees dan onze blog met meer informatie.

Bloemen kopen voor een verjaardag

De eerste gelegenheid is natuurlijk ook de meest voor de hand liggende. Een boeket of bos voor een verjaardag kopen doen we vrijwel allemaal. Je geeft iemand een mooi bloemstuk cadeau op zijn of haar verjaardag. In de regel maak je vrouwen net iets blijer met mooie bloemen dan de man, maar je kunt ze voor iedereen kopen. Kies bijvoorbeeld voor een boeket met mooie herfst- of zomerse kleuren of ga voor een mooie bos rode rozen.

Iemand feliciteren

Heeft iemand een diploma gehaald of is diegene geslaagd voor zijn rijbewijs? Of heeft iemand een nieuwe baan? Dan kun je ook zeker een bloemetje cadeau doen. Mooie en vrolijke bloemen kunnen je felicitaties prima overbrengen en je maakt de ontvanger er enorm gelukkig mee. Kies voor een vrolijke en kleurrijk boeket om de feestelijke gebeurtenis te vieren.

Bloemen om beterschap te wensen

Het is vervelend wanneer iemand ziek is en diegene kan dan ook wel een opsteker gebruiken. Kies daarom voor mooie en vrolijke bloemen, want de persoon die ziek is zal zich ongetwijfeld wat vrolijke voelen als hij of zij een mooi boeket in ontvangst mag nemen. Belangrijke tip! Wil je iemand die in het ziekenhuis ligt een bos cadeau doen? Check dan eerst even bij de afdeling of ze wel zijn toegestaan.

Haal de romanticus in je naar boven

Staat er een date op de agenda of wil je jouw geliefde gewoon even laten weten dat je om hem of haar geeft? Dan kun je uiteraard je liefde met bloemen verklaren. Ga voor een mooie bos rode rozen, want rood is immers de kleur van de liefde. Misschien is dat iets te sterk voor een eerste date, maar dan kun je ook kiezen voor gewoon een kleurrijk boeket.

Bloemen voor een trouwerij

Op een trouwerij mogen bloemen niet ontbreken. Je kunt het bruidspaar een mooie bos cadeau doen en uiteraard loopt doorgaans de bruid met een mooi boeket naar het altaar. Een mooi trouwboeket kan een outfit compleet maken en je kunt het zo gek niet verzinnen of je kunt een passend boeket kiezen die ook bij de kleur en stijl van je jurk past. Ga je voor een elegant wit boeket of spring je iets meer uit de band met bijvoorbeeld een gekleurd trouwboeket. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Rouwboeket of rouwstuk

Een minder leuke gelegenheid is natuurlijk een begrafenis of een crematie, maar bloemen mogen op een uitvaart niet ontbreken. Kies voor een mooie rouwboeket of een rouwstuk met linten en bewijs degene die je bent verloren de laatste eer.